❤ our annivesary ❤

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

❤ LOVE STORY ❤

Daisypath Anniversary tickers

❤since suhilary.blogspot has been created..

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Monday, August 22, 2011

Panggilan "ABANG", wajib ke?

Hello ladies,,
Tonite topic.. Pnggilan Abg..korg pgil BF?HUbby korg abg ke??
nowadays i raser jarang sekali dgr panggilan tu kan?

I think lelaki-lelaki tulen melayu kat luar sana tentu mengidamkan bini tersayang panggil Abang walaupun mayb same umor or bini lagi tua kan??

Klu nak teringat balik,,mase mula2 I kapel with my hubby.2.be,,
eventho he's livin in LA,, he ask me to call him ABG..
OMG, I swear to god..I punyer pitching mmg lari,,mmg x ikhlas langsung..like i didn't mean it at all..
terbelit pusing2 lidah i, and i raser dekat 5 minit mcm tu i gelak klu my hubby2be ckp abg-abg-ayg nie..
btul,,at certain stage tat time,,which i'm so girlie,time tgh nak grow up,,mmg x le trime,,to me mende ni sounds like so kampung..i slalu ckp i shud kol my husband I - U mcm tu..haha..tah pa pe tah...
and peliknyer..mmg abg i, kkk i, adek i smue pon mcm tuh,,mmg kne bahan habes la klu terdengar abg-abg-syg nie..ish ish..

I ske pgil cinta syg i tu SYG,,sbb i raser itu panggilan dr hati i..
tp 1 thing about me,,i oversensitive..maklumlah..1st love (& it's gna be Last!ameen!)
mula2 dulu,,kitowg agree la nak pgil Syg-ayg kot klu i x silap,,,,
then pada satu pagi,, he woke me up,,n kol me SUE,,
u tau i nanges bengkak2 mata! thot that he didnt love me anymore..
so start from that moment we all x tetapkan dah nak panggil ape..
all come from our heart,,nak pgil love ke,,pumpkins ke,,syg ke,,cookies ke,,honeydew ke..bubu ke..baybee ke...
except ABG..mmg lidah I kelu...

as time goes on...Allah bukakkan hati I kot,,
lepas tunang,,I x tau nape,,tp lembut je lidah i nak pgil Abg...
Abg tau..btul,,n perasaan i lain sgt..
I rase mcm I respect him as he's goin to take care of me forever,,
as I'm belong to him,,tah la,,btul,,I ske pgil cinta saye tu Abg..
x raser kampong pon..btul..raser mcm besh sgt mcm da kawen je klu kat public kan??
koz da pakai cincin batu,pakai emas,inai pon x ilang lagi dr tunang aritu..
hehe,,so mmg best la..
Sbb saya makin sayang abang!

abgku syg....

those time when i can't call u abg....
Many peeps ask me wht does 'A' ,means..n i said..angle!jht kan?
Actually it means Afiq..yup..that d first gift he gave me on our 1st date..
he order n specially design it for me from LA tau..hehe 


PS: I slalu blur,klu kwn2 keje or u ckp - eh abg u kje ape? or x g kuar ngan abg ke?
n i dgn slamber thot why they were askin on my real brother..but then oohh abg syg itu ker...huhuhuhu

dah jum tdo!mimpi cinderalla story!

5 comments:

Renee Meow said...

chomels nyer korang nie.. :)

nurul harnani said...

abg? sy pon lidah tergeliat panggil abg.. xreti..

salam ukhuwah ye... 1st singgah trus jatuh cinta nk comment.. klu sudi, dtg singgah.. sy B2B jugak..

♥SuHiLaRy♥ said...

renee: chumey kat maner tuh?pipi?hehe...

♥SuHiLaRy♥ said...

nani: slm perkenalan...
yang nper i try g ur profile..dia kuar profile unavailable..gv me ur link dear...

Ummi Balqis Ismail said...

hai..i baru first time singgah blog u ni n tersuke plak ngan tajuk komen nih...i agree la with u dear...mmg kalo kite sayang sgt dekat orang tu, otomatik panggilan Abang tu meluncur laju je kuar dari mulut..mcm air..hehehe...n tak rase kekok langsung pon...=) anyway, nice blog!

feel free to visit mine - http://kalaudahjodoh.blogspot.com

tapi blog baru buat..hehe..so, mmg sikit je baru post nyer...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...