❤ our annivesary ❤

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

❤ LOVE STORY ❤

Daisypath Anniversary tickers

❤since suhilary.blogspot has been created..

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Thursday, March 24, 2011

dapat gelang emas!

Hye gurls, I'm quite distractful this week and I don't have heart at all..
=( super sad,,yeah,,I left my heart at home...
It's nothing to update, but just to share I got Yellow gold bracelet!
Can you believe it that I'm wearing it??haha,,
Juz like I said before that I don't like Yellow gold at all! 
But then, since I was unexpectedly dpt half day and straight shoot back to KL!
And all of sudden,,I gotta accompany mama to gold jewellery's shop..
Thot's that my mom goin to buy her bracelet, then she said 
"Ella, u choose one for you, then choose one for Adeq,"
eh??But then I pick one! haha,,comel je,,not so huge,,tatot nak pakai besar2,,
kecik2 dulu pernah kne ragut,,
tau x my sis she chose rantai yg besar2,,
I kept saying to her,,
"Awak nak pakai ker besar2 mcm 2?,kalah mak datin!"
Then she says,,"lantak lah,lagi besar lagi mahal!"
huh,,lantak lah,,dah balik dr kedai emas tuh,, tau tatot nak pakai! suwuh mama simpan!
Ape la mimpi mama bagi gelang emas kan??
Haha,,mama kept saying 
"dulu mama beli byk rantai gelang kat kowg smua x nak pakai!
pilih sendiri,,mama tau msti pakai"
Haha,,mst la pakai,,emas mahal kan skrg!!
Actually,,mama got call from bank rakyat,,
after this bank x trima dah mas yg padu2 tuh byk tipu,,jd jual lah emas yg padu2 tuh,,amek emas yg nipis2,,
lepas nie mmg dah x laku dah,,
so, gurls,if ur mom ke nenek ke ada emas yg besar2 padu2 tuh pegi lah tukar,,
satu gelang mama dapat satu gelang for me & 1 necklace for adeq!
Ok gak pakai emas nie,,hehe,,rasa dah dewasa!
pkai cincin risik belah rotan n gelang emas,nmpk mcm bini org kan??kan??
besh2!eee x saba plak nak pakai cincin batu saya itu!!
;p
inilah gelang yg biase2 itu aje,,x kesah lah tp mmg saya suka,,



Boleh pulak adek I wat lawak;
"Ella,jual la gelang nie amek gelang lain!"
"eh, ngok nie gelang ella bwu tempah la!"
"eee hang lagi bongok,ada plak amek gelang same je pattern gelang hang slalu pkai tuh!"*she meant gelang emas yg i slalu pkai time raya tuh*

hehe,,gelang nie tempah,,koz mama suwuh amek yg love yg licin so that dia x cpt burok,,
bile kene sabun tuh smua lah,,mcm tgal daki,,eeuuww
mcm cincin risik I,dah x berkilat,, byk sabun haha,,
tp dah anta cuci nanti nak tunang cincin risik dah x kilat2 plak,,hehe
Alrite girls,,TAFN

P/s: rase2nye klu balik mgu nie dpt rantai emas plak x?hehe


11 comments:

Nadya Zahid said...

hehehhe..dear, u same mcm i...xsuke pakai yellow gold...but 1 day tu my dad n stepmom hadiahkan i gelang emas...so i sukaaa..hahaaha, pastu i sibuk nak bli rantai emas gak :)
tp bab cincin je i suke white gold!hahahaahah..boleh cam gitu...
lepas tunang, i pakai cincin n gelang emas belah kanan, cincin tunang n white gold bracelet blah kiri...hahhahahaah

Ms Maira said...

bila dah kahwin ni.. mmg automatically kita akan suke emas :)

dulu ya allah, bkn main susah betul nak pakai T_T

♥SuHiLaRy♥ said...

Nadya: haha nadya,,same la kite kan??hehe,,tetibe ske la plak kan pkai emas nmpk shweet ayu2 gitu..hehe ;p
btul my hsemate pon ckp nanti dah tunang kne match kan cincin white gold kna pkai belah lain ngn cincin n gelang emas tuh,,bwu shweet..hehe x sangke plak u da buat begitu pon!hehe..
=)

♥SuHiLaRy♥ said...

Mai: betul lah mai kan,,pakai emas rasa mcm bini org kan??hehe gatai ;>
klu x,jgn harap la nak pakai..hehehe

Nadya Zahid said...

heheheh..btol tu beb, pas kawen xtau nak wat cmne dah..coz my wedding ring for white gold..
so nanti ade 3 cincin...wedding ring& engagement ring = white gold, risik=gold...
nak pakai kat ne tu nanti?heheheh

♥SuHiLaRy♥ said...

tat's y,,i know u ada 3 ring kan??
ish3,,berat tgn nanti..hehehe..jagi mak datin muda vogue gitu =)

Nadya Zahid said...

hahahhah...mak datin muda??
ish..xde la cmtu kan?
maybe cincin kawen xmo pakai everyday kot..coz sayang..i ni kasar orgnye..hahahah

♥SuHiLaRy♥ said...

klusyg x nk pkai slalu jgn letak merat2,,nanti ada yg menanes kang,,eee x saba nak tgk cincin batu u nad,,misti santek,,=)

Nadya Zahid said...

beb...hahhaah,cincin i tu u jgn tkejut..my fiance yg pilih :)
sweet x?heheheeheh

♥SuHiLaRy♥ said...

wow,,can't wait to c it!!
of course la sweet dear,,sgt ske bler org tersyg tu pilih yg besar2 yg santek2,,raser happy sgt kan??mcm he chose the best one,,tat's wat make us happy..hehe

Nadya Zahid said...

hehehehe..mmg i suke coz mcm my dream wedding ring!
hahaahaah, lucky my fiance belikan wlupon it burst out his pocket beb..hahahah
skang ring tu tgh diresize lagi coz makin bsar plak tetibe..nak kate i makin kurus..xjugak...ke tgn makin mengecil?
hahahhaaha....
probably siap by next week my ring tu :)
weeeeeeeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...