❤ our annivesary ❤

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

❤ LOVE STORY ❤

Daisypath Anniversary tickers

❤since suhilary.blogspot has been created..

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Sunday, March 6, 2011

My Bro's e-day

Hye gurls,,,
As I promised,,I wanted to share on my Bro's e-day on 26thfeb2011
How strange my bro x pilih time public holiday ke..or raya cina..
Alasan=nak ke Kedah tu slalu jem..ye ke??
Tat's what he saids..So as he has seorang adek yg merantau..
terpaksa lah I apply cuti on fri and mon,,,

I was so excited balik gak ptg khamis pas kje,,kul 6 bertolak sampai kul 8..all the way from Kuantan..
HubBee.2.be..From office kat puchong to wangsa maju..from 5.30 to 9 pm bwu sampai!!
I sampai dulu!!klakar x??hahaha..gadoh la memanjang kitowg.actually plan dia sementara tgu I,, dia nak g haircut dkt JAck,,our fav hairdresser (service tip top!)
Alih2,,I was the one sampai terlebey awal..jem punya pasal..hahaha..

Ok back to the story..
Mlm tuh gak blk umah mmg excited nak tgk hantaran..
homaigosh...mmg best..janji 5 my mom buat 7!
(mengamok abg I koz bakal tunang dier kne berjaga mlm tambah lagi 2!)
Itupon my mom dah combined mcm2 dlm satu hantaran..
mcm combo feast..
dari 1 cincin jd dua cincin,,nak tambah tok merisik skali...
esh2...

Then tat friday nite convoi 2 kete,,my hubBee.2.be n my sis fiancée pon ada..
we all nak kne overnite kat our Kampung kat Kuala Kangsar,,
then from there we all bwk wakil kluarga my mom ke kedah..
Sedih ctet koz my papa x itot pon,,and x da pon representative dr family dia..
(actually our parents divorced T_T )
BTW, I mmg enjoy n hepi jer..(misti lar baby buchuk ada skali..hehe)

Hantaran tok sirih junjung x siap lagi,,as my mom nak petik kat kampong I..
then tat nite kat kampong..we all x tdo lagi siapkan hantaran..besh2..

The next day,,bgn pagi2,,breakfast..I mmg ske breakfast kat kg..x tau lah nape,,the food is small tp sedap mcm nak makan 2-3 bungkos!!haha...

Asal plan AbahYoep (abg mama yg 1st) and Anjang (abg mama ke2) je yg nak itot..alih2 smua adik bradik mama yg ada kat kg tuh angkot itot skali,,hahaha..tp mmg best..
Sampai kat sana my kezen yg kje bwk ambulan tgu kat sana,,jd tour guide lah kan..bwk ambulan misti tau jln!
Kitowg sampai terlebey awal then g la jln2 kat pantai merdeka..smpat la nk posing2 sakan..hihiihi

haha..sempat nak bergambar kat toilet!

perhatikan btul2 rambut ni..ikatan reben hello kitty!!

ahh..mcm mak baby sudah!

my beautiful mama

my adek..

my kkk

mak datin suhilary n her kezen..

Nak tgk hantaran??ala2 combo feast tuh??theme?suppose to be purple,,tp my mom da tambah mcm2 color..
I yg tmbh ribon2 cute nak bg nampak seragam..and as for sirih junjung my mom ckp mst pkai fresh flower..
mase nk bli fresh flower tuh kebun yg jual 3 hengget satu beg plastic ros tuh da tutup..my mum kecewa trus hangkot trus satu pokok orkid yg  penuh ngan orkid purple...mmg cantik orkid tuh..RM15 je satu pokok..
klu nak bli kat kedai bunga,,4 hegget sekuntum!!mhl doh..
disebabkan kitowg tersampai awal,(janji pukul 3 sampai kul 12)..jd orkid itu sedikit layu..
*dissapointed*
pengajaran= klu travel jauh,, x pyh verangan nak pkai fresh flower..burok rupenyer klu dah layu!

this are all the pictures of the hantaran...from belah pompuan..


ni plak from our side,,,*ada air tgn I..hihihi*
nak dijadikan crita since rombongan cik kiah mmg penat,,boleh plak bwk kuar 5 je hantarn tertinggal kat bonnect! hahaha..last2 nak balik time bergambar majlis dah selesae bwu berlari2 amek hantaran..
ape kes da...

nie detail one-by-one
tgk buah anggur tuh,mcm plastik kan??tips
*my mum sapu minyak masak!*

ni lah sirih junjung tuh..skali ngn bekas cincin kat pot kecik2 kat bawah tu

combo..brg2 safi n towel...

combo triplet,,shawl,,forrero rocher,,n bahulu pandan!

lolipop!

ksut velvel manik2 and kain sepasang..
please zoom nak tgk gamba kek foundant,,rm80,,i x ske kek buah nie,,tp mmg cantik x cair pon..walaupon kt kedah tu mmg panas...
bunga2 orkid i yg tmbh..
inilah pose depa yg I plg ske..xder OP pun..tgkp sendili je..

ini abg I peluh2 tatot kot..haha

inilah bkl kkk ipar ku..kecik molek jer org nya
last but not least..our picture..*please abaikan rambot I yg serabut*
mmg I nie puteri lilin x thn pns then serabai..hahaha

*mish u*
So gurls,,tat's all I gotta share..daaaaaa~




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...